Domácí vafle s creme fraiche a ovocem

Share on Facebook
2 porcí
2 / 5náročnost
20 min

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 35 g třtinového cukru
  • 1 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 25 g kokosu (rozmixovaného)
  • 50 g ovesné celozrnné jemné mouky Pernerka
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Na dokončení:

  • 200 g creme fraiche
  • 100 g meruňkového džemu
  • čerstvé ovoce (maliny, jahody)

Tipy a Triky:

Vafle můžete podávat s jakýmkoliv oblíbeným ovocem. Creme fraiche můžete nahradit
zakysanou smetanou, smetanou ke šlehání nebo tvarohem.

Postup:

Vejce si v robotu ušleháme s cukrem do světlé pěny. Poté přidáme zbylé ingredience
a už jen zlehka promícháme.
Pečeme ve vaflovači cca 5 minut (ze začátku ho neotevíráme).
Hotové vafle podáváme s meruňkovým džemem, creme fraiche a čerstvým ovocem.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.