Jahodové knedlíky

Share on Facebook
9 porcí
1 / 5náročnost
30 min

Ingredience:

Knedlíky

  • 200 g měkkého tvarohu 
  • 70 g špaldová celozrnné hladká Pernerka 
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • Jahody do knedlíků cca 9 ks

Na krém

  • Rozmixované jahody

Tipy a Triky:

Můžete použít i jiné sezónní ovoce

Postup:

Z ingrediencí na těsto vypravujeme lepivé těsto. 

Pak si rozmixujeme jahody. Je to akorát tak čas na to, aby se nám těsto krátce uleželo. 

Poté tvoříme v ruce kuličky (z tohoto množství jsem jich měla 9), kuličky obalím lehce v mouce a vytvoříme placku, do které zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Dáme na pomoučený talíř/vál.

Vaříme ve vroucí vodě cca 6 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu hrnce.

Podáváme teplé společně se studeným jahodovým pyré.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.