Velikonoční věnec

Share on Facebook
1 porcí
3 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

  • 1/2 kg polohrubé mouky Pernerky
  • 20 g droždí
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/4 l mléka (vlažného)
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • Citronová kůra z jednoho citronu
  • 1 vejce (na potření)

Možné doplnění

  • Mandle
  • rozinky

Tipy a Triky:

Doprostřed věnce dejte keramickou misku. Díky ní bude otvor uprostřed pravidelný.

Postup:

Odlijeme si trochu vlažného mléka a přidáme lžičku cukru a droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek cca 15 minut.

Poté smícháme všechny ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto (do těsta můžeme podle chutí přidat mandle nebo rozinky). Necháme kynout cca hodinku. Těsto zdvojnásobí svůj objem.

Těsto rozdělíme na tři díly a upleteme copánek. Ten poté spojíme a vytvoříme věnec. Přeneseme na plech a necháme ještě cca 10 minut odpočinout.

Potřeme vajíčkem a můžeme posypat mandlemi.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.