Špaldová žíhaná bábovka

Share on Facebook
4 porcí
1 / 5náročnost
75 min

Ingredience:

 

  • 380 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 200 g třtinového cukru
  • 180 g másla
  • 250 ml kysaného podmáslí
  • 4 vejce
  • 30 g kakaa
  • kůra z jednoho bio citrónu
  • sáček kypřícího prášku

Tipy a Triky:

Toto vláčné těsto lze využít nejen na bábovku, ale například i na buchtu na plech nebo na muffiny.

Postup:

Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citrónovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.

Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto je prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s podmáslím do máslového základu, dokud nezískáme středně tekuté nadýchané těsto. Těsto rozdělíme na dvě zhruba stejně velké poloviny a do jedné z nich zašleháme kakao.  Obě těsta nalijeme střídavě do formy tak, aby vytvořili žíhaný dojem.

Bábovku pečeme zhruba 60 minut při teplotě 170 °C.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.