Velikonoční perníčky

Share on Facebook
2-3 plechy porcí
3 / 5náročnost
30 min

Ingredience:

  • 500 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 2 lžíce medu
  • 2 vajíčka
  • 80 g másla
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky kakaa
  • 2 lžičky jedlé sody

Tipy a Triky:

Ještě teplé potíráme bílkem. Perníčky se budou krásně lesknout.

Postup:

V hrnci na mírném ohni smícháme cukr, med, máslo a vejce a šleháme do pěny.
Poté přidáme perníkové koření, kakao a jedlou sodu a šleháme do zhoustnutí.
Horkou hmotu vlijeme do mouky a uhněteme v husté těsto.
Necháme odležet v chladu do druhého dne.
Druhý den vyválíme plát a z něj vykrajujeme různé tvary.
Pečeme cca 7-8 minut při 200°C.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.