Celozrnný quiche

Share on Facebook
6-8 porcí
2 / 5náročnost
50 min

Ingredience:

Těsto: 

  • 200g celozrnné špaldové mouky Pernerka
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 110g másla
  • 2 lžíce studené vody

Náplň:

  • ½ menší cukety
  • 8 cherry rajčátek
  • 2 jarní cibulky (zelená část)
  • 1 stroužek česneku
  • 3 vejce
  • 120g krémového smetanového sýra
  • 120g zakysané smetany
  • ½ lžička tymiánu
  • Sůl, pepř

Tipy a Triky:

Náplň můžete libovolně měnit různými druhy zeleniny.

Postup:

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny ingredience a dostatečně prohněteme, až nám vznikne kompaktní hmota, kterou necháme alespoň 1 hodinu (nebo do druhého dne) odležet v lednici.

Po vyjmutí z lednice rozválíme těsto na kruh o průměru cca 24-26cm a vložíme do máslem vymazané koláčové formy. Okraje pak domačkáme prsty. Těsto propícháme vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C cca 15minut.

Mezitím si připravíme zeleninu a náplň. Cuketu nakrájíme na slabší plátky a opečeme na kapce olivového oleje z obou stran. Na stejné pánvi pak orestujeme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a česnek.

V misce rozšleháme krémový sýr, zakysanou smetanu, vejce, přidáme tymián a dochutíme solí a pepřem.

Připravenou směs nalijeme na předpečený korpus. Navrch pak rovnoměrně rozprostřeme plátky cukety, směs jarní cibulky a česneku a rozkrojená cherry rajčátka.

Pečeme dalších 30-35minut na 180°C dozlatova.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.