Svěží jahodový dort

Share on Facebook
1 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Na korpus

  • 175 g změklého másla
  • 200 g špaldová hladká mouka Pernerka
  • 85 g třtinového cukru (může být i klasický)

 

Na krém

  • 500 g zakysané smetany 18%
  • 100 g bílého jogurtu
  • 100 g rozmixovaných jahod 
  • 80 g třtinového cukru
  •     1 sáček Želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker)

Tipy a Triky:

Můžete použít i jiné sezónní ovoce.

Postup:

Korpus 

Z másla, mouky a cukru vytvoříme ručně lepivé těsto, upěchujeme na dno dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 25 minu (na dno dortové formy můžete dát i pečící  papír). Těsto poté v propíchejte vidličkou.

 

Krém 

Všechny ingredience smíchejte dohromady a vrstvěte na již upečený, ale studený korpus. Pak dejte uležet do lednice alespoň na 4 hodiny.

Ozdobte čerstvými jahodami a pistáciemi 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.