Podzimní makový koláč s pohankou

Share on Facebook
40 porcí
2 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

  • Piškot
  • 5 vajíček
  • 350 g cukr krupice
  • 200 g mletý mák
  • 150 g mouka Pernerka pohanková celozrnná hladká
  • 250 g smetany ke šleháním
  • 150 g olej
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 prášek do pečiva bez lepku

 

  • Na polevu:
  • 250 g cukr moučka
  • 60 g citronová šťáva

 

  • Na dokončení:
  • Květy chrpy

Tipy a Triky:

Postup:

Na piškot vyšleháme vejce a cukr do husté pěny, přidáme smetanu a olej, lehce vmícháme zbylé ingredience. Vylejeme do vyššího plechu, vymazaného olejem a vysypaném moukou. Dobře rozetřeme a pečeme při 170 °C asi 25-30 minut. Na ještě vlažný piškot rozetřeme polevu, kterou jsme připravili dobrým vymícháním cukru a šťávy. Posypeme květy chrpy a necháme vychladnout.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.