Škvarkové placky

Postup

Škvarky si posekáme na malé kousky. Můžeme je i namlít nebo rozsekat v mixéru, ale ruční nasekání nahrubo máme nejraději.

Mléko spolu se sádlem mírně prohřejeme, aby se sádlo rozpustilo a lépe se zapracovalo do těsta.

Oddělíme si bílky od žloutků. Smícháme všechny ingredience kromě bílků (těmi budeme před pečením potírat placky) a vypracujeme do nelepivého těsta. Necháme na teplém místě hodinu kynout. 

Troubu předehřejeme na 175°C a mezitím si z vykynutého těsta vyválíme váleček, který bude mít všude stejný průměr. Ten rozkrojíme na půl a pak půlky ještě na rozpůlíme a pak ještě jednou. Vznikne nám tak 8 stejně velkých bochánků (a nemusíme ztrácet čas vážením). 

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129