Špaldové linecké cukroví

Share on Facebook
8 porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

 

  • 110 g moučkového cukru
  • 220 g másla
  • 310 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 1 žloutek
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • Nastrouhaná citronová kůra
  • Marmeláda

Tipy a Triky:

Cukroví zabalte do papíru a papírové krabice. Uložte do sucha a chladu a zůstane chutné velmi dlouho.

Postup:

Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme máslo, žloutky a vše pečlivě prohněteme. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme 1 hod. odležet v lednici. Poté jej rozválíme asi na 2 mm tenký plát a formičkou vykrajujeme zvolené tvary. Pečeme na 170 stupňů 9 minut. Upečené kolečka necháme vychladnout, spojíme marmeládou a na závěr posypeme moučkovým cukrem.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.