Malinové koláčky

Share on Facebook
8 porcí
3 / 5náročnost
30 min

Ingredience:

Na těsto:

  • 220 g špaldové celozrnné jemné mouky Pernerka
  • 3 žloutky
  • 75 g cukru
  • 130 g másla
  • špetka soli

Na krém:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • několik kapek vanilkového extraktu

Tipy a Triky:

Na ozdobu můžete použít jakékoliv čerstvé ovoce podle sezóny. Pod tvarohový krém je možné dát ještě pro zvýraznění chuti citrónový krém Lemon Curd.

Postup:

Do mísy si dáme mouku, cukr, máslo a sůl a zpracujeme na drobenku. Poté přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto. Práce s těstem musí být rychlá, aby nám pod rukama nezteplalo. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme cca na hodinu do lednice.

Těsto vyndáme z lednice, vyválíme ho, vykrojíme a naplníme do formiček na tartaletky. Dno každé tartaletky propícháme vidličkou a dáme na 15 minut vychladit do lednice. Po uplynutí doby ho pečeme na 180 stupňů 20 minut.

V robotu si ušleháme tvaroh s moučkovým cukrem, smetanou a vanilkovým extraktem. Šleháme dokud nám krém hezky nezhoustne. Upečené koláčky naplníme krémem a ozdobíme čerstvými malinami.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.