Špaldová vánočka

Share on Facebook
2 vánočky porcí
3 / 5náročnost
80 min

Ingredience:

  • 200 g celozrnné špaldové mouky Pernerka
  • 300 g hladké špaldová mouka Pernerka
  • 100 g másla
  • 20 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 žloutky+vejce na potření
  • 150 g rozinek
  • 100 g plátkových mandlí
  • špetka soli

Tipy a Triky:

Rozinky je dobré namočit přes noc do rumu. Vánočku spíchnout nejlépe na třech místech špejlí, aby se copánky nesesunuly na stranu a nechat ji upletenou ještě 10 minut kynout, než ji dáme do trouby.

Postup:

V misce připravíme kvásek: ve 100ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžičkou třtinového cukru a dáme stranou na teplé místo.

V míse smícháme obě mouky. Máslo rozšleháme s cukrem, mlékem, solí a žloutky a přidáme společně s kváskem k moukám. Nakonec přidáme rozinky a vypracujeme těsto, které necháme kynout na teple 40 minut. Troubu předehřejeme na 190°C.

Vykynuté těsto rozdělíme na půl a pak vyválíme 9 stejných hadů. Nejprve upleteme copánek ze 4 hadů, pak copánek ze třech a nakonec ze dvou a vrstvíme je na sebe do pyramidy.

Potřeme vyšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí.

Vánočku pečeme cca 35 minut při 180°C.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.