Rebarborový
koláč

Share on Facebook
8 - 10 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

  • 100 g másla (pokojové teploty)
  • 90 g třtinového cukru
  • 1 vejce + 2 žloutky
  • 40 ml smetany ke šlehání
  • 40 g mandlové mouky
  • 40 g vlašských ořechů (nasekaných)
  • 40 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 80 g pohankové celozrnné jemné mouky Pernerka
  • 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva

Na rebarboru:

  • 300 g rebarbory
  • 1 lžíce Grand Marnier
  • 1 lžíce třtinového cukru

Tipy a Triky:

Před podáváním koláč pocukrujeme moučkovým cukrem.

Pokud nemáme rádi kyselé, můžeme nakombinovat rebarboru například s jahodami.

Postup:

Máslo si utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté zašleháme vejce se žloutky a smetanou a přidáme mandlovou mouku.
V misce si smícháme špaldovou mouku s pohankovou a práškem do pečiva.
Do těsta přidáme vlašské ořechy a sypkou směs.
Rebarboru spaříme, oloupeme a pokrájíme na zhruba 1 cm silné plátky. Rebarboru si dáme do misky, zalijeme ji Grand Marnier, posypeme třtinovým cukrem a promícháme.
Hotové těsto nalijeme do dortové formy o velikosti cca 20 cm, vyskládáme na něj rebarboru a pečeme na 180 stupňů 40 minut.
Koláč necháme vychladnout.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.