Velikonoční mini bochánky

Share on Facebook
15 ks porcí
3 / 5náročnost
95 min

Ingredience:

  • 3/4 kg Pernerka mouka špaldová hladká
  • 100g sádla
  • 125g cukru
  • 200ml mléka
  • 2 vajíčka
  • droždí½
  • ČL soli
  • Rozinky namočené v rumu dle chuti

Tipy a Triky:

Do těsta můžeme vmíchat kandované ovoce nebo mandličky.

Postup:

1) Vytvoříme si kvásek z droždí, lžičky cukru a trochu teplého mléka
2) Smícháme suché ingredience (mouka, cukr, sůl) poté přidáme rozinky, rozpuštěné sádlo, mléko, vajíčka a kvásek. Hněteme asi 10 minut
3) Necháme kynout 60 minut a poté vytvoříme malé bochánky po cca 100g a ještě 20 minut necháme na plechu kynout.
4) pečeme v rozpálené troubě na 160 stupňů cca 25 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.