Vánočka

Share on Facebook
1 porcí
4 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

 

  • 350 g celozrnné špaldové hladké Pernerky
  • 150 g polohrubé Pernerky
  • 110 g změklé másla
  • 2 žloutky
  • 110 g cukru
  • 30 g droždí
  • 200ml mléka
  • 1 bílý jogurt
  • Špetka soli
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 hrnek mandlí
  • 2 hrnky rozinek

 

 

Tipy a Triky:

Postup:

V misce smícháme lžíci mouky, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a droždí. Necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Mezitím smícháme mouky, cukr, sůl.

Poté přidáme zbytek surovin včetně kvásku a oříšku a rozinek. Nejlépe v robotu hněteme těsto cca 10 minut.

Necháme kynout cca 40 minut. (Ne déle, aby těsto nepřekynulo).

Upletenou vánočku necháme na plechu ještě chvíli kynout, vánočka by měla zdvojnásobit objem. Pomažeme vajíčkem a posypeme mandlemi.

Pečeme na 190 stupňů 10 minut a poté na 175 stupňů 50minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.