Bábovka s čokoládou a ořechy

Od Laďky Něrgešové

Postup

Máslo s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Postupně zašleháme žloutky a pak smetanu. 

Do bílků dáme vanilkový cukr a vyšleháme pevný sníh. 

Do máslové hmoty přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nasekáme si ořechy a čokoládu. Postupně vmícháme vyšlehaný sníh. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

Formu na bábovku vystříkáme olejem a vysypeme hrubou moukou. 

Připravené těsto rozdělíme na tři části. První část dáme do formy a posypeme částí nasekaných ořechů. Na ně dáme druhou třetinu těsta a tu posypeme nasekanou čokoládou a zbylými ořechy.

Poslední třetinu těsta smícháme s kakaem a dáme na ořechy s čokoládou. Uhladíme, s formou ještě lehce klepneme a dáme do rozpálené trouby na cca 55-60 minut (kontrolujeme špejlí). 

Po vytažení z trouby necháme cca 15 minut vychladnout a poté vyklopíme z formy. 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129