Ingredience
Těsto:
- 370 g pšeničné polohrubé mouky Pernerky
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
- 250 ml smetany
- vanilkový cukr
- kypřící prášek
- hrst ořechů (dle chuti)
- tabulka čokolády
- kakao
Na vysypání formy:
- olej
- hrubá mouka
Tipy a triky
Luxusní bábovka podle receptu Laďky Něrgešové, do které se po prvním ochutnání určitě zamilujete. 😍
Postup
Máslo s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Postupně zašleháme žloutky a pak smetanu.
Do bílků dáme vanilkový cukr a vyšleháme pevný sníh.
Do máslové hmoty přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nasekáme si ořechy a čokoládu. Postupně vmícháme vyšlehaný sníh. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Formu na bábovku vystříkáme olejem a vysypeme hrubou moukou.
Připravené těsto rozdělíme na tři části. První část dáme do formy a posypeme částí nasekaných ořechů. Na ně dáme druhou třetinu těsta a tu posypeme nasekanou čokoládou a zbylými ořechy.
Poslední třetinu těsta smícháme s kakaem a dáme na ořechy s čokoládou. Uhladíme, s formou ještě lehce klepneme a dáme do rozpálené trouby na cca 55-60 minut (kontrolujeme špejlí).
Po vytažení z trouby necháme cca 15 minut vychladnout a poté vyklopíme z formy.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
