Boží milosti

Share on Facebook
30 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

  • 30 dkg pohankové celozrnné hladké Pernerky
  • mouka na podsypávání podle potřeby
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 dkg másla
  • 4 dkg moučkového cukru
  • 2 menší žloutky
  • 4 lžíce bílého vína
  • 20 dkg zakysané smetany krémovité
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • olej na smažení podle potřeby

Tipy a Triky:

Postup:

Všechny suroviny zpracujeme nejprve v míse a když se těsto nebude tolik lepit, vyklopíme ho na vál podsypaný moukou.

Dobře vypracujeme rukou a dáme odpočinout, přikryté na půl hodinky i více. Nemusíme dávat těsto do lednice, stačí na chladném místě.

Těsto podsypáváme moukou, vyválíme na výšku 3 mm a rádlem krájíme různé tvary, které vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách do zlatova. Hospodyně dříve uvnitř božích  milostí ve tvaru obdélníku vykrojovali  rádýlkem nebo nožem otvor. Můžete ho také udělat, ale jde to i bez něj. Záleží na tvarech, které zvolíte.

Pokládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru nebo jenom pocukrujeme. To podle toho jak máte rádi sladké. Můžeme do cukru přidat i skořici.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.