Trhanec

Share on Facebook
2 porcí
2 / 5náročnost
30 min

Ingredience:

  • 1/2 litru mléka
  • 4 vejce
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 vrchovatá lžíce cukru krystal nebo krupice
  • balíček vanilkového cukru
  • 12 dkg hladké špaldové mouky Pernerky
  • 12 dkg celozrnné hladké pohankové mouky Pernerky
  • 2 lžíce rozinek na posypání těsta na pánvi
  • 6 až 10 dkg másla na smažení
  • ovoce a moučkový cukt podle chuti

Tipy a Triky:

Zkaramelizované ovoce – nakrájejte hrušky nebo jablka a osmahněte je na pánvi s máslem, trochou vodu a cukrem.

Postup:

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh.

Připravíme těsto: ke žloutkům přidáme 1/2 litru mléka, sůl, lžíci cukru a balíček vanilkového cukru, špaldovou a pohankovou mouku a promícháme. Do těsta vmíchejte ušlehaný sníh.

Na mírném ohni rozpustíme polovinu másla a na něj přilijeme polovinu hotového těsta., které zasypeme rozinkami podle chuti. Osmažíme z obou stran a ještě v pánvi natrháme obracečkou. Přendáme na talíř, pocukrujeme moučkovým cukrem a posypeme zkaramelizovaným ovocem. Pokud budete chtít, můžete dochutit ještě domácí ovocnou šťávou.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.