Postup
Nejprve si uděláme těsto na korpus – všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto.
Těsto si dáme na dno koláčové formy a prsty upěchujeme po celém dnu. Uděláme tenkou vrstvu, kterou následně lehce propícháme vidličkou. Těsto dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 170 stupňů.
V další misce si smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh, vejce, cukr a nakonec přidáme vanilku – lusk rozpůlíme a pomocí špičky nože opatrně vydlabeme semínka přímo do směsi.
Směs nalijeme na korpus a opět dáme péct do trouby. Tentokrát stáhneme na 150 stupňů a pečeme cca 30 minut.
Může se stát, že při vyndávání z trouby bude náplň lehce nafouklá. To ji pak propíchneme nožíkem.
V rendlíku přivedeme k varu meruňkové pyré (můžeme, ale nemusíme přidat cukr – záleží na sladkosti meruněk). Promícháme, přivedeme k varu a přidáme želatinu podle návodu. Důkladně promícháme, necháme minutku zchladnout. Nalijeme na koláč a dáme uležet do lednice.
Chcete mít ve spíži dostatek pšeničné celozrnné Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.