Kefírová buchta z pohankové mouky

Od Laďky Něrgešové

Postup

Kefírovka:

Promícháme suché složky a potom přidáme kefír (můžete dát i kozí, pokud chcete), olej, vejce, nasekané sušené ovoce. Promícháme a dáme na plech  s pečicím papírem (Laďka použila 33×25 cm) nebo do formy. 

Pečeme v troubě rozpálené na 170 stupňů 25-30 minut. Upečeno je tehdy, když po zapíchnutí špejle do středu těsta zůstane špejle suchá a nic se na ni nelepí. 

Poleva:

Po upečení a mírném ochlazení potřeme marmeládou. Pak rozehřejeme hořkou čokoládu a přidáme 200 ml zakysané smetany (případně jogurtu), promícháme a naneseme na vrstvu marmelády.


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129