Pohankové perníkové řezy

Share on Facebook
1 plech porcí
1 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

  • 400 g pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 450 ml mléka
  • 150 g třtinového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 10 g kakaa holandského typu
  • 3 vejce
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce kypřícího prášku
  • 1 balíček kypřícího prášku do perníku
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 lžíce oleje

Tipy a Triky:

  • Vychladlý perník podélně rozřízněte a promažte džemem, navrchu jej pak dozdobte šlehačkou a čokoládovými hoblinami.
  • Do perníku můžete přidat i další koření podle chuti – mletou skořici, badyán nebo kardamon. Nepřidávejte ho však příliš velké množství.

Postup:

Nejprve si ořechy nasekáme na menší kousky. Mouku, kypřící prášek, sodu, kakao, ořechy a oba cukry vložíme do větší mísy a vše dobře promícháme.

Do sypké směsi přidáme vejce, olej, mléko a vše smícháme tak, aby nám vzniklo řidší polotekuté těsto.

Pekáč nebo vyšší plech s okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto, rovnoměrně jej rozprostřeme a vložíme jej do trouby vyhřáté na 130 °C na 10 minut, poté zvýšíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě dalších 30 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek pohankové celozrnné hladké Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.