6-8 porcí
1 / 5náročnost
45 min.
Ingredience
- 300 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka
- 50 g másla
- 250 g měkkého tvarohu (0,5 g tuku)
- 1 kypřící prášek do pečiva (12 g)
- 0,5 čl jedlé sody
- 1 čl cukru krupice
- sůl
- 70 ml polotučného mléka
- libovolná semínka nebo koření na posypání (např. dýňová semínka, kmín, hrubozrnná sůl atd.)
Tipy a triky
Do housek můžete přidat libovolné koření na dochucení (např. bazalku, kmín, kari).
Postup
Mouku prosejeme a smícháme s kypřícím práškem do pečiva a sodou. Do sypké směsi vlijeme rozpuštěné máslo, 50 ml mléka, přidáme tvaroh, cukr a sůl a následným hnětením vytvoříme nelepivé tuhé těsto.
Na pomoučněném vále z těsta vytvarujeme bochánky, které na povrchu nařízneme
do kříže, potřeme mlékem a posypeme semínky nebo oblíbeným kořením.
Housky vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C přibližně 30 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
