Vege pizza

Share on Facebook
4 porcí
2 / 5náročnost
20 min

Ingredience:

Těsto

  • 400 g celozrnné špaldové hladké Pernerky
  • 1 sáček sušeného droždí (trošku mléka a cukru na vytvoření kvásku)
  • 10 g soli
  • 2dcl vody
  • 2 lžíce olivového oleje

Hořejšek pizzy

  • Bazalkové pesto
  • Rajčata
  • Paprika
  • Chilli
  • Cuketa
  • Žampiony
  • Červená cibulka
  • Sůl, oregáno

Tipy a Triky:

Postup:

Sušené droždí a lžičku cukru nasypeme do vlažného mléka (100 ml) a necháme vzejít kvásek asi 10 minut.

Do mísy od robota prosejeme mouku, přidáme kvásek, sůl, vodu a olivový olej. Hněteme asi 5 minut.

Těsto necháme pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba 90 minut. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.

Vykynuté těsto rozdělíme na 2 stejné části. Z každého kousku uválíme zhruba 0,5 cm plát. (velikost na plech)

Pizzu dáváme na plech na pečící papír.

Pizzu potřeme bazalkovým pestem, poklademe zeleninou, žampiony, osolíme a posypeme oregánem.

Pečeme v rozpálené troubě na 250 C asi 10 minut.

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.