3 plechy porcí
1 / 5náročnost
120 min.
Ingredience
Těsto:
- 250 g pšeničné hladké Pernerky
- 250 g másla
- 6 lžic bílého vína
Dále:
- moučkový cukr na obalení
Tipy a triky
Můžeme udělat i slanou variantu. Před tím, než vložíme do trouby posypeme solí, kmínem, sezamem atd.
Postup
Smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto.
Zabalíme do potravinářské folie a dáme minimálně na dvě hodiny do lednice. (Nejlépe přes noc)
Z těsta vyválíme plát cca 3-4mm silný a vykrajujeme libovolné tvary.
Pečeme v předehřáté troubě na 170stupňu cca 9 minut.
Po vyndání z trouby obalujeme ihned v moučkovém cukru.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
