Malinové věnečky s griotkou

Share on Facebook
25 porcí
5 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Francouzské odpalované těsto

  • 205 g hladká mouka Pernerka
  • 120 g voda
  • 135 g mléko
  • 100 g máslo
  • 13 g cukr krupice
  • 3 g sůl
  • 275 g vejce

Malinový Creme Patissiere

  • 350 g maliny
  • 100 g voda
  • 50 g griotka
  • 80 g žloutky
  • 125 g cukr krupice
  • 50 g vanilkový pudink
  • 50 g máslo
  • 1 vanilkový lusk
  • 250 g smetana ke šlehání

Na dokončení

  • 30 g mrazem sušené maliny
  • 250 g cukr moučka

Tipy a Triky:

Postup:

Do hrnce navážíme vše, kromě mouky a vajec. Přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme, dokud nemáme kompaktní nelepivé těsto. Sejmeme z ohně. Necháme v míse vychladnout, přidáme vejce po částech.

Sáčkem s hvězdicovou trubičkou stříkáme věnečky, asi 7 cm v průměru. Posypeme moučkovým cukrem. Upečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Prvních 15 minut troubu neotvíráme pro perfektní výsledek.

Na náplň rozšleháme ponorným mixerem maliny, vodu a griotku dohladka. Přidáme zbylé ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2-3 minuty. Nalejeme do misky, přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Studený malinový pudink vyšleháme do hladka; ručně vmícháme dobře ušlehanou šlehačku.

Stříkáme na proříznuté věnečky, posypeme částí sušených malin a přikryjeme vrškem. Zbylé maliny prosejeme na věnečky přes hustý cedník. Necháme asi 1 hodinu v lednici a podáváme.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.