Mrkvové celozrnné muffiny

Share on Facebook
12 porcí
2 / 5náročnost
35 min

Ingredience:

  • 2 celá vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 125 g pohankové celozrnné jemné mouky Pernerka
  • ½ lžičky skořice
  • špetka himalájské soli
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 140 ml oleje
  • 180 g mrkve (nastrouhané najemno)
  • 50 g nasekaných vlašských oříšků

Tipy a Triky:

Z tohoto krásně vláčného těsta můžete vytvořit nejen úžasné muffiny, ale také cupcakes, korpus na Váš oblíbený dort nebo mrkvový chlebíček.

Na tento recept můžete použít i kombinaci pohankové a hladké mouky v poměru 1:1.

Postup:

V robotu si vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Stáhneme si rychlost a pomalu vmícháváme olej.
Do misky si přesejeme mouku se skořicí, solí, muškátovým oříškem, práškem do pečiva a jedlou sodou. Tuto sypkou směs přimícháme do vaječné pěny.
Nakonec přidáme mrkev a vlašské ořechy.
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme zhruba 1 cm pod okraj těstem
Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.