Dort královny Viktorie
Ingredience:
- 6 ks vejce
- 200 g cukr krupice
- 250 g BIO Pernerka špaldová mouka hladká
- 100 g podmáslí
- 100 g rozpuštěné máslo
- 1 prášek do pečiva
- 1/3 lžičky soli
- NÁPLŇ:
- 400 g smetana ke šlehání 33%
- 1 vanilkový lusk
- NA DOKONČENÍ:
- 50 ml griotky
- 400 g čerstvé jahody a třešně
- 200 g želé z indické růže Fat Brothers
- 1 lžíce sekaných pistácií
Tipy a Triky:
Postup:
Vejce s cukrem a solí šleháme do husté pěny. Opatrně vmícháme máslo s podmáslim a nakonec lehce “zabalíme” mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě v papírem vyložené dortové formě o průměru asi 16 cm při 180 °C asi 35-40 minut. Před vytažením zkusíme špejlí. Necháme vychladnout a dvakrát prořízneme. Spodní korpus prokapeme polovinou griotky a potřeme polovinou želé z růží. Na takto připravený korpus nastříkáme sáčkem s hvězdicovou širokou trubičkou 1/3 dotuha ušlehané smetany s vanilkou. Přiklopíme dalším korpusem a postup zopakujeme. Poslední korpus přiložíme a zamázneme zbytkem smetany. Dozdobíme čerstvými jahodami a třešněmi a posypeme sekanými pistáciemi. Podáváme vychlazené.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.