Vánoční štola

Share on Facebook
2 porcí
3 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

  • 375 g pšeničné hladké Pernerky
  • 1 balíček droždí
  • 100 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 2 vejce
  • 175g másla
  • 300g rozinek
  • 200 g kandované citrusové kůry
  • 100 g mandlí
  • 100 ml rumu
  • Špetka soli
  • Vanilkový cukr

NA POTŘENÍ

  • 75 g rozpuštěného másla
  • 1  moučkový cukr dle potřeby

Tipy a Triky:

Postup:

Nejprve namočíme rozinky do rumu a necháme odležet, nejlépe přes noc.

Smícháme mouku s droždím a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, máslo a ručně vypracujeme. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.

Poté vmícháme rozinky, mandle a kandovanou kůru a necháme ještě 15 minut kynout.

Těsto vyválíme na plát a zavineme 3x. Rukou vytvoříme hřbet. Přeneseme na plech a ještě 15 minut necháme kynout.Pečeme na 140 stupňů cca 50 minut.

Rozpustíme si máslo a potřeme již upečenou štolu. Poté ji posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.