Pohankovo-rýžové perníčky

Share on Facebook
30 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

  • 200 g pohankové celozrnné hladké Pernerky
  • 200 g rýžové hladké Pernerky 
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 PL perníkového koření
  • 2 PL kakaa
  • 1 ČL sody
  • 2 vejce
  • 140 g medu
  • 60g másla

Tipy a Triky:

Po vytažení z trouby můžeme tence potřít žloutkem pro lepší vzhled perníčků a necháme vychladnout. 

Postup:

Nejprve smícháme sypké ingredience, poté přidáme med, vajíčka, změklé máslo a vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v ledničce, nejlépe přes noc.

Těsto vyválíme cca na 0,5 cm a vykrajujeme. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 7-9 minut.

Zdobíme libovolně bílkovou polevou. Perníčky jsou ihned měkké.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.