Skořicové rolky

Share on Facebook
15 porcí
3 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

Na těsto:

  • 650 g pšeničné celozrnné mouky Pernerka 
  • 7 g sušeného droždí
  • 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 100g třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • 250 ml vlažného mléka

Na náplň:

  • 100 g změklého másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 10g skořice

Tipy a Triky:

Místo skořice můžete použít například vlašské nebo lískové ořechy.

Postup:

Nejprve si založíme kvásek. Do 50 ml vlažného mléka nasypeme droždí a přidáme lžičku cukru. Dáme stranou na cca 10 minut a mezitím si smícháme mouku, cukr, sůl a muškátový oříšek. Vzniklou směs přidáme ke kvásku společně se žloutky a rozpuštěným máslem a postupně přidáváme i zbylé mléko. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme hodinu kynout.

Po vykynutí vyválíme těsto na obdélník, silný cca 0,5 cm. Rozetřeme na něj změklé máslo, posypeme cukrem, skořicí a celý plát zarolujeme. Vzniklý váleček nakrájíme na cca 1,5 – 2 cm široké rolky. Pečící formu vymažeme máslem a naskládáme do ní vzniklé rolky. Necháme pod utěrkou ještě cca 20 minut kynout. Po vykynutí potřeme bílky a posypeme zlehka cukrem, pečeme cca 30 – 35 minut na 160°C.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.