Dukátové buchtičky

Share on Facebook
0 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 50 dkg hladké špaldové mouky Pernerka
  • sušené droždí na ½ kg mouky
  • 2 žloutky
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic cukru krystal nebo krupice
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 dl mléka
  • máslo na vymazaní pekáčku a potření buchet podle potřeby
  • Pudinkový krém na poloviční dávku buchtiček:
  • 3/4 l mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • cukr krystal nebo krupice podle chuti
  • 1 lžička rumu (nemusí být)

Šodó krém (vinná pěna) na poloviční dávku buchtiček:

  • 1,5 dl bílého vína
  • 5 dkg cukru krystal nebo krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 celá vejce

Tipy a Triky:

Postup:

Sušené droždí rozmícháme v jednom dl mléka a vypracujeme hnětačem s ostatními surovinami. Těsto nebude tuhé. Přikryjeme a necháme dobře vykynout. Třeba i 2 hodinky.

Budeme potřebovat dva pekáčky o velikosti cca 15 x 25 cm, které vymažeme máslem. Z vykynutého těsta krájíme malé kousky těsta, rukou lehce zformujeme do kuličky a vkládáme do pekáčku. Každý kousek těsta potřeme máslem a nakonec potřeme i vršek.

Necháme dokynout půl hodiny a dáme do předehřáté trouby na 190 st. Pečeme 20 minut, prostě dozlatova.

Suroviny na vanilkový krém provaříme v kvalitním kastrůlku a nakonec můžeme dochutit malou lžičkou rumu.
Šodó krém připravujeme ve vodní lázní , všechny v misce rozmíchané suroviny dáme do lázně a hned začneme pomaleji šlehat. Asi po třech minutách šleháme na stupeň 3. Šlehání trvá trochu déle, ale vydržte.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.