Foccacia

Share on Facebook
2 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

  • 500 g celozrnné špaldové mouky Pernerky
  • 450ml teplé vody
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 3 lžičky soli
  • Sušená rajčata, olivy
  • Provensálské koření
  • Olivový olej 

Tipy a Triky:

Postup:

Sušené droždí smícháme s vodou a přidáme k mouce, přidáme koření a sůl a vypracujeme těsto (těsto bude lepkavé). Necháme kynout cca 40 minut.

Po vykynutí přidáme olivy a sušená rajčata a promícháme. 

Těsto rozdělíme na dva díly a a z každého vyválíme cca 1 cm tlusté placky. 

Uděláme v placce důlky prstem a potřeme důkladně olivovým olejem. Posypte ještě nejlépe hrubozrnnou solí.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.