Mrkvový
dort

Share on Facebook
12 porcí
3 / 5náročnost
80 min

Ingredience:

Na korpus:

  • 4 vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 100 g cukru krystal
  • 250 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • špetka muškátového květu (oříšku)
  • ½ lžičky himalájské soli
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 275 ml oleje
  • 350 g nastrouhané mrkve (najemno)
  • 100 g vlašských ořechů (nasekaných)

Na krém:

  • 750 g tučného tvarohu
  • 350 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
  • 4 lžíce moučkového cukru

Na dokončení:

  • 3 vrchovaté lžíce citrónového krému Lemon Curd
  • 200 g jahod
  • snítky rozmarýnu

Tipy a Triky:

Mrkvové těsto se hodí nejen na přípravu dortů, ale můžete si z něj připravit klidně i muffiny, které jsou krásně vláčné.

Postup:

Vejce vyšleháme do světlé pěny s třtinovým cukrem a cukrem krupice.
Mouku si s práškem do pečiva a jedlou sodou prosejeme.
Do vyšlehaných vajíček přidáváme postupně olej. Poté přidáme přesetou směs, skořici, muškátový květ, sůl, citrónovou kůru a nakonec mrkev a ořechy.
Hotové těsto rozlijeme do dvou dortových forem (dno vyložené pečícím papírem a boky vymazané máslem) o velikosti cca 19 cm.
Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.
Mezitím si v robotu vyšleháme tvaroh s moučkovým cukrem. Když je krém promíchaný, přidáme smetanu a šleháme do tuhého krému.
Vychladlé korpusy prořízneme a každý potřeme citrónovým krémem Lemon Curd a cca pětinou krému. Korpusy poskládáme rovně na sebe a zbylým krémem namažeme boky dortu.
Dort necháme vychladit a ozdobíme ho nakrájenými jahodami a snítkami rozmarýnu.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.