Špaldový toustový chlebík

Share on Facebook
4 porcí
3 / 5náročnost
150 min

Ingredience:

  • 680 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 420 ml plnotučného mléka
  • 60 g másla
  • 7 g sušeného droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžičky soli

 

Tipy a Triky:

Vykynutý chléb pomažte před pečením rozpuštěným máslem, které dodá chlebu zlatavou barvu a intenzivnější chuť.

Postup:

Do velké mísy nalijeme mléko, přidáme sušené droždí, cukr zhruba polovinu mouky. Vše umícháme v hladké těstíčko, které přikryjeme potravinovou fólií a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Do druhé mísy prosejeme mouku a pečlivě do ní zamícháme sůl.

Do moučné směsi uděláme důlek, do něj nalijeme kvásek, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a vypracujeme kompaktní těsto. Pokud máte kuchyňského robota, usnadněte si práci tím, že hnětení necháte na něm. Vypracované těsto vrátíme zpět do velké mísy, přikryjeme jej potravinovou folií a necháme jej na teplém místě kynout 1 hodinu.

Vykynuté těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a kratší stranou jej srolujeme. Srolované těsto vložíme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané obdélníkové formy na chlebíček a necháme jej ještě 30 minut kynout.

Vykynutý chlebíček pomažeme máslem a pečeme jej 15 minut na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme jej ještě dalších 15 minut. Upečený toustový chléb necháme vychladnout a poté si jej dopřejeme ke snídani namazaný máslem a posypaný solí.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.