Špaldové perníčky

Share on Facebook
40-50 ks porcí
2 / 5náročnost
40 min

Ingredience:

  • 360 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 180 g moučkového cukru
  • 50g změklého másla
  • 3 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce kakaa

Tipy a Triky:

Do krabice s upečenými perníčky vložíme 1/2 jablíčka. Perníčky pak rychleji změknou.

Postup:

Všechny suroviny smícháme v těsto, které necháme přes noc odpočinout v ledničce. Pokud těsto moc lepí, přidáme ještě trochu mouky. Druhý den těsto vyndáme a vyválíme na silnější plát, než u klasického cukroví cca 3-4 mm silný.  Pečeme 10-12 min. na 170 °C. Ještě horké upečené perníčky potíráme bílkem, aby se leskly.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.