Olivové spirálky z česnekového těsta

Share on Facebook
8 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

  • 300g pohankové Pernerky (můžeme použít i 150 g pšeničné hladké Pernerky  a 150 g pšeničné polohrubé Pernerky)
  • 1ČL cukru
  • Špetka soli
  • 20g droždí
  • 1ČL prášku do pečiva
  • 100 ml mléka
  • 100 ml teplá voda
  • 2PL oleje nejlépe olivového
  • 4 stroužky česneku

Tipy a Triky:

Místo oliv můžeme použít sušené rajčata v olivovém oleji a poté namáčet v bazalkovém pestu.

Postup:

Nejprve si zaděláme kvásek a necháme vzejít. (Smícháme droždí, cukr a teplé mléko. Promícháme a necháme cca 15 minut.)

Promícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, olivový olej, prolisovaný česnek a kvásek. Poté přidáme 100 ml teplé vody a zpracujeme řidší těsto, které posypeme moukou a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout. 

Po hodině posypeme moukou a ručně vypracujeme pevné těsto. Vyválíme tenký váleček a omotáme kolem špejle, na kterou jsme si střídavě napíchali černou a zelenou olivu. Vytvořené spirálky potřeme žloutkem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů do zlatova cca 20 minut.

Hotové spirálky se výborně se hodí k česnekovému dipu. 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.