cca 40 (dle velikosti cukroví) porcí
1 / 5náročnost
60 min.
Ingredience
Těsto:
- 250 g špaldové hladké Pernerky
- 3 žloutky
- 70 g moučkového cukru
- kůra ze dvou bio pomerančů (popřípadě i pár kapek pomerančového aromatu)
- 50 g kukuřičného škrobu
- 150 g másla
- 1 balíček vanilkového cukru
Na dozdobení:
- čokoláda
- kousek másla
- pomerančová kůra
Tipy a triky
Používejte vždy kůru z chemicky neošetřených pomerančů.
Postup
Suroviny zpracujeme rukou na těsto, které dáme na půl hodiny odpočinout do lednice.
Z těsta vyválíme 3 mm silný plát. Z něj pak vykrajujeme požadované tvary, které pokládáme na plech s pečicím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 185 stupňů cca 16 minut dozlatova.
Vychladlé cukroví zdobíme čokoládou rozpuštěnou s kouskem másla, případně i pomerančovou kůrou.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.









