8 porcí
1 / 5náročnost
30 min.
Ingredience
- 400 g žitné celozrnné hladké Pernerky
- 3 žloutky
- 150 g másla
- 120 g medu
- 130 g třtinového cukru
- 90 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
Tipy a triky
Perníčky si můžete skvěle vylepšit citrónovou polevou. Potřebujete na ní jen 200 g min. 2x prosátého moučkového cukru, 1x bílek a lžíci citrónové šťávy.
Postup
Všechny suroviny zpracujeme v kompaktní těsto. Z těsta uděláme kouli, zabalíme do fólie a necháme odpočinout do druhého dne v lednici.
Druhý den těsto propracujeme, vyválíme, vykrájíme vykrajovátky a naskládáme na plech s pečícím papírem.
Perníčky dáme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme dozlatova 10-12 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.









