Pistáciová bábovka

Postup

Do mísy nasypeme mouku, přidáme prášek do pečiva, sodu, sůl, vanilku a pomerančovou kůru.  Promícháme.

Máslo necháme povolit, přidáme k němu cukr a prošleháme, aby se vše propojilo do krémové konzistence. Poté přidáme žloutky a zašleháme je. Přilijeme mléko a smetanu, přisypeme suché ingredience a zamícháme, aby vzniklo těsto. Přisypeme mleté pistácie a promícháme.

Z bílků vyšleháme pevný sníh a stěrkou ho jemně zapracujeme do těsta.

Formu na bábovku pečlivě vymažeme a vysypeme moukou. Nezapomeneme ani na středovou část. 

Hotové těsto nalijeme do formy a bábovku pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut. Propečenost zkontrolujeme zapíchnutím špejle – těsto se nesmí lepit. Pokud by bábovka rychle tmavla, zakryjte ji alobalem. 

Bábovku po upečení nechte chvíli vychladnout a poté ji opatrně vyklopte na mřížku.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu Podniková prodejna

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129