1 koláč porcí
1 / 5náročnost
60 min.
Ingredience
- 20 dkg špaldové hladké Pernerky
- 5 hrušek
- 2 vejce
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- 75 až 100 ml mléka
- 15 dkg másla
- 12 dkg cukru krystal nebo krupice
- 4 lžíce cukru krystal nebo krupice na vysypání formy
- máslo na vymazání formy
Tipy a triky
Místo špaldové hladké Pernerky můžete použít pšeničnou hladkou Pernerku.
Postup
Formu o průměru 25 cm vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Oloupeme hrušky, vykrájíme jádřince, nakrájíme na osminky a naskládáme na cukr. Můžeme posypat i skořicí.
Vyšleháme vejce s cukrem, ale kousky cukru tam zůstanou, tak se nelekejte. Přidáme ostatní suroviny, promícháme a natřeme na hrušky.
Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů na spodním roštu cca 35 minut.
Formu odepneme a necháme dobře vychladnout. Překlopíme na talíř a krájíme.









