Ingredience
- 300–400 g rýžové hladké Pernerky (dle potřeby)
- 1 velká cuketa (nebo 2-3 menší)
- cca 150 g cottage sýra
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
Tipy a triky
Noky podávejte s oblíbenou omáčkou dle chuti.
Postup
V hrnci dáme vařit osolenou vodu.
Cuketu nakrájíme na kostky a vložíme do mixéru. Přidáme cottage sýr, sůl, pepř a čerstvou bazalku. Vše rozmixujeme dohladka.
Do směsi postupně přisypáváme rýžovou mouku, dokud nevznikne těsto, které není příliš řídké a dá se snadno tvarovat (množství mouky závisí na obsahu vody v cuketách).
Vytvarujeme noky – těsto vyválíme do delších pramenů a nakrájíme na menší kousky, ze kterých vzniknou noky. Síla pramenů záleží na vás a na tom, jak velké noky chcete mít.
Noky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu.
Vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat. Podáváme s omáčkou (případně i sýrem) dle chuti.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.









