Cuketové noky z rýžové mouky

Od Laďky Něrgešové

Postup

V hrnci dáme vařit osolenou vodu.

Cuketu nakrájíme na kostky a vložíme do mixéru. Přidáme cottage sýr, sůl, pepř a čerstvou bazalku. Vše rozmixujeme dohladka.

Do směsi postupně přisypáváme rýžovou mouku, dokud nevznikne těsto, které není příliš řídké a dá se snadno tvarovat (množství mouky závisí na obsahu vody v cuketách).

Vytvarujeme noky – těsto vyválíme do delších pramenů a nakrájíme na menší kousky, ze kterých vzniknou noky. Síla pramenů záleží na vás a na tom, jak velké noky chcete mít.

Noky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu.

Vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat.  Podáváme s omáčkou (případně i sýrem) dle chuti.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

 

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu Podniková prodejna

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129