Dýňové muffiny s bílou čokoládou

Od Laďky Něrgešové

Postup

Nejdříve dýni rozkrájíme na kousky a upečeme v troubě při 180 °C asi 35–40 minut, dokud nezměkne. Poté ji rozmixujeme na pyré.

Připravíme směs č. 1.
V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme dýňové pyré, vanilku a rozpuštěné máslo.

Připravíme směs č. 2.
V druhé míse smícháme mouku, sodu, kypřicí prášek, sůl a koření (skořici, zázvor, badyán).

Obě směsi spojíme dohromady a vlijeme do košíčků na muffiny (nebo do vymazané formy). Plníme asi do ²⁄₃ výšky, do každého košíčku vmáčkneme kousek bílé čokolády. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne.

Mezitím připravíme polevu.
Vyšleháme smetanu ke šlehání se smetanovým sýrem, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a dýňové pyré (asi 3–5 lžic podle chuti). Vyšleháme do tuha. Polevou ozdobíme vychladlé muffiny. Podle chuti můžeme dozdobit kousky čokolády, semínky nebo jinou podzimní dekorací.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu Podniková prodejna

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129