O RÝŽI

Rýže patří mezi nejstarší kulturní plodiny. Poprvé byla zřejmě domestikována v Austrálii a existují důkazy o její rozšíření v povodí čínské Perlové řeky před 8 200 - 13 500 lety. Nezávisle na tom se rozšířila také v Amazonii. Dnes existují tisíce druhů rýže a pokrývají přibližně 20 % celkové světové spotřeby potravin.

NA CO SE HODÍ

Naše rýžová hladká mouka je namleta z kvalitní rýže Arborio pěstované v Itálii. Je vhodná na pečení slaných a sladkých dezertů, na přípravu sušenek, koláčů, chleba, palačinek, nudlí, knedlíků a dalších potravin. Může obsahovat stopy lepku.
Rýžovou mouku meleme unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává rýžová Pernerka vynikající pečící vlastnosti.

NUTRIČNÍ HODNOTY

Nutriční hodnoty ve 100g jedlého podílu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1516 kj / 357 kcal
  • Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny
    1,5 g / 0,3 g
  • Využitelné sacharidy
    / z toho cukry
    78,2 g / 1,2 g
  • BÍLKOVINY
    7,5 g
  • Sůl
    0,0 g

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.