Postup
Smícháme všechny ingredience na palačinky a usmažíme je na kapce oleje. (Velikost palůačinek přizpůsobte velikosti formy na dort). Palačinky dělejte trošku tlustší, aby dort pěkně držel pohromadě.
Na másle osmahneme slaninu s cibulkou do zlatova a na závěr vhodíme špenát, prolisovaný česnek a necháme cca 5 minut společně podusit.
Připravíme si světlou zásmažku – na másle necháme chvíli zpěnit mouku, kterou posléze zalijeme smetanou a nastrouháme cca 1/3 lžičky muškátového oříšku. Necháme chvilku provařit, dokud omáčka nezhoustne (kdyby byla moc hustá, tak přidejte kapku vody). Směs pořád míchejte, ať se nepřipálí.
Klasickou kovovou dortovou formu vymažeme máslem a začneme skládat dort. Nejprve dáme palačinku, kterou potřeme smetanovou omáčkou, poté posypeme špenátovou směsí a poklademe tenkými plátky mozzarelly. Takhle opakujeme, dokud máme ingredience, přičemž poslední vrstva je palačinka potřená smetanovou směsí – můžete ještě posypat třeba parmezánem.
Dort dáme do předehřáté trouby na 200 °C na 30 minut.
Recept připravila @alishaeasycooking.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.