Linecké ze špaldové mouky

Share on Facebook
5 plechů porcí
2 / 5náročnost
30 min

Ingredience:

  • 500 g hladké špaldové hladké Pernerky
  • 340 g změklého másla
  • 170 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • najemno nastrouhaná kůra z 1 bio citronu

Tipy a Triky:

Cukroví slepujeme kyselejší marmeládou.

Postup:

Na vál si prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme změklé máslo, žloutky a kůru z citronu. Rukama začneme zpracovávat, dokud nevytvoříme hladké těsto. Těsto musí mít hladkou konzistenci a nesmí se lepit k válu. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1 hodinu lépe však přes noc. 

Vyndáme těsto z lednice. Rozehřejeme si troubu na  160°C. 

Vál si posypeme lehce moukou a těsto vyválíme na plát cca 2-3mm silný. Vykrajujeme libovolné tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 7-8 min. 

Po vychladnutí slepujeme marmeládou.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.