O ŠPALDĚ

Špalda se jako kulturní plodina pěstuje již tisíce let, ovšem kvůli masovému rozšíření šlechtěné pšenice z českého jídelníčku téměř vymizela. Nyní zažívá návrat na gastronomickou scénu.

NA CO SE HODÍ

Špaldová mouka je vhodná na přípravu slaných i sladkých pokrmů a pečiva. Oblíbené jsou špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.
Špaldovou hladkou mouku meleme unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti.

NUTRIČNÍ HODNOTY

Nutriční hodnoty ve 100g jedlého podílu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1511 kj / 356 kcal
  • Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny
    1,2 g / 0,1 g
  • Využitelné sacharidy
    / z toho cukry
    73 g / 0,7 g
  • BÍLKOVINY
    12 g
  • Sůl
    0,0 g

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou v současnosti dostupné u níže uvedených prodejců.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.