O RÝŽI

Rýže patří mezi nejstarší kulturní plodiny. Poprvé byla zřejmě domestikována v Austrálii a existují důkazy o její rozšíření v povodí čínské Perlové řeky před 8 200 - 13 500 lety. Nezávisle na tom se rozšířila také v Amazonii. Dnes existují tisíce druhů rýže a pokrývají přibližně 20 % celkové světové spotřeby potravin.

NA CO SE HODÍ

Naše rýžová hladká mouka je namleta z kvalitní rýže Arborio pěstované v Itálii. Je vhodná na pečení slaných a sladkých dezertů, na přípravu sušenek, koláčů, chleba, palačinek, nudlí, knedlíků a dalších potravin.
Rýžovou mouku meleme unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává rýžová Pernerka vynikající pečící vlastnosti.

NUTRIČNÍ HODNOTY

Nutriční hodnoty ve 100g jedlého podílu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1516 kj / 357 kcal
  • Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny
    1,5 g / 0,3 g
  • Využitelné sacharidy
    / z toho cukry
    78,2 g / 1,2 g
  • BÍLKOVINY
    7,5 g
  • Sůl
    0,0 g

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou v současnosti dostupné u níže uvedených prodejců.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.