O POHANCE

Pohanka je pseudoobilovina pocházející z himalájské oblasti Číny a svůj název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji s sebou přinesli do Evropy. V posledních letech získává na oblibě jako součást zdravé výživy.

NA CO SE HODÍ

Pohanková celozrnná jemná mouka se hodí na pečení slaných a sladkých koláčů, lívanců, palačinek a muffinů nebo na přípravu quiche, placek a sušenek. Může se využívat i jako příměs do těsta z špaldové či pšeničné mouky.
Celozrnné jemné mouky meleme unikátní mlecí technologií, která jako jediná na tuzemském trhu umí celozrnné mouky umlít na granulaci hladké mouky, přičemž výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti a obsahuje všechny cenné složky z celého obilného zrna.

NUTRIČNÍ HODNOTY

Nutriční hodnoty ve 100g jedlého podílu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1479 kj / 349 kcal
  • Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny
    2,6 g / 0,19 g
  • Využitelné sacharidy
    / z toho cukry
    68,4 g / 1,6 g
  • BÍLKOVINY
    11 g
  • Rutin
    130 mg
  • Sůl
    0,0 g

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou v současnosti dostupné u níže uvedených prodejců.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.