O ŽITU

Žito na výrobu našich BIO mouk odebíráme od ověřených pěstitelů v České republice s garancí původu obiloviny z ekologického zemědělství. Žito jako takové je rozšířené zejména ve východní, střední a severní Evropě, kam se dostalo spolu s příchodem Slovanů po konci doby bronzové. Na jeho pěstování jsou nejvhodnější oblasti s vyšší nadmořskou výškou a proto se mu daří především v podhorských oblastech.

NA CO SE HODÍ

Oblíbené jsou žitné rohlíčky, palačinky, medovník a další recepty. Žitnou mouku lze použít samostatně nebo v kombinaci s pšeničnou bílou či špaldovou moukou. Pro správné nakynutí těsta je důležité na každé čtyři díly žitné mouky přidat jeden díl světlé špaldové nebo pšeničné mouky.

NUTRIČNÍ HODNOTY

Nutriční hodnoty ve 100g jedlého podílu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1449 kj / 342 kcal
  • Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny
    1,3 g / 0,13 g
  • Využitelné sacharidy
    / z toho cukry
    72,1 g / 1,8 g
  • BÍLKOVINY
    6,1 g
  • Sůl
    0,0 g

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.