O ŠPALDĚ

Špaldu na výrobu našich BIO mouk odebíráme od ověřených pěstitelů v České republice s garancí původu obiloviny z ekologického zemědělství. Špalda se jako kulturní plodina pěstuje již tisíce let, ovšem kvůli masovému rozšíření šlechtěné pšenice z českého jídelníčku téměř vymizela. Nyní zažívá návrat na gastronomickou scénu.

NA CO SE HODÍ

Oblíbené jsou špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.

NUTRIČNÍ HODNOTY

Nutriční hodnoty ve 100g jedlého podílu.

  • ENERGETICKÁ HODNOTA

    1484 kj / 351 kcal
  • Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny
    2,2 g / 0,23 g
  • Využitelné sacharidy
    / z toho cukry
    68,5 g / 0,8 g
  • BÍLKOVINY
    11 g
  • Sůl
    0,00 g

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné u níže uvedených prodejců.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.